Sayın Adnan Oktar'ın 5 Mart 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 5 Mart 2017

 

Kadınlar Çok Nazikler Diyor Ki İlla Güzel Olsun. Kardeşim Bakmazsan Çiçek Gibi Solar Gider

Her şeyine dikkat edeceksin, vitaminine dikkat edeceksin, mineraline dikkat edeceksin, proteinine dikkat, uykusuna dikkat edeceksin, üzülmemesine dikkat edeceksin. Allak bullak olur. ‘Ne kadar gözelmiş ya’ diyor sanki dağda yetişiyor gibi, öyle bir şey yok, emekle güzel olur o. Eğitirsin değil mi? İmanıyla sevgisiyle, kalitesiyle, durduk yere olmaz.

 

(Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ çatı iddianamesinde Van polisine bombalı saldırı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan PKK’lı terörist, FETÖ’nün darbeyi öncelikle Kandil’e haber verdiğini söyledi. “15 Temmuz günü darbe olacağı telsizle bize bildirildi. Bu bilgi en üst karargahtan Murat Karayılan’dan geldi. Bildiride askerlere yönelik saldırıların, eylemlerin durdurulması bunun yerine polise ve özel harekata yönelik saldırılar düzenlenmesi emredildi. 16 Temmuz sabahı ise darbenin işlevsiz olduğu püskürtüldüğü ortaya çıktı. Karayılan’dan askere yönelik eylemlere geri dönülmesi emri verildi” dedi.)

PKK’ya yardım etmesi desteklemesi, bu çok korkunç bir şey. Bunu bir devlet açığa çıkarsa, bu neyin nesidir? Böyle bir manyaklık, manyaklıkla da açıklanacak gibi değil bu. Sapıklıkla da açıklanacak gibi değil. Bu çok korkunç bir şey, bu neyin nesidir? Böyle bir delilik nerden icabet etti ben bunu devletin öğrenmesini istiyorum. Halka açıklasınlar bu nedir bu? Adam MİT elemanlarını haber veriyor, Allah belasını versin kimse o haber veren. Allah bin türlü belanı versin, nasıl adamsın sen? MİT elemanı olmak o kadar zor ki. Bir de PKK’nın içinde. Akıl almaz zor bir şey. Lan kahpe deli misin sen? Elli ikisini birden haber veriyorsun, bir gecede hepsini infaz ettiler hepsi şehit oldu. Manyaklığa bak, bu köpeği niye bize tanıtmıyorlar kimse bu alçak? Bu nasıl bir adam? Bu manyaklığı nasıl ikna ediyor bu adamlar nasıl oluyor bu iş? Böyle bir kahpeliğe bir insan nasıl ikna edilir? Devletin elinde imkan var ben bu manyakları öğrenmek istiyorum ben bu adamları. Bu nedir bu? Tankla halk nasıl ezilir? Bu kafamızda bizim çok müphem kaldı.

 

(FETÖ ve PKK arasında pek çok bağlantı tespit edildi. Bunlardan bazıları şöyle: Tunceli’de geçen yıl tespit edilen 19 PKK hedefinin imha edilmesi için düzenlenen hava harekatı sırasında bu hedeflerin tamamını es geçen jetlerin pilotları FETÖ’den tutuklandı. PKK’nın hendek kazıp bomba döşediği bütün illerin Emniyet Müdürleri FETÖ üyesi çıktı. Hepsi de bunları bilerek göz yummuş. Silopi’de yakalanan bir PKK’lı, “FETÖ’cü bir polis ertesi gün operasyon yapılacak mahallelere haber verirdi. Biz de o yollara bomba koyardık” şeklinde itiraflarda bulundu. FETÖ’cüler PKK’nın içindeki MİT listesini PKK’ya verdiler ve Hakan Fidan’ı ifadeye çağırdıkları gün, PKK da 52 MİT’çiyi şehit etti.)

Kardeşim peki ama bu kahpelikle falan da açıklanacak gibi değil. Bu şeytanlıkla da açıklanacak gibi değil. Böyle azılı manyak nasıl oluyor bir insan? Bunu devlet bize bir açıklasın bu adamlar neyin nesidir? Ve buna rağmen daha hala bunların peşinden giden var mı? Buna rağmen bunları takip eden varsa ben bu adamlarla bir görüşmek istiyorum neyin nesidir bunlar? Bu nasıl açıklanabilir? Hiçbir mantık, akıl, kafa yani hiçbir şeyle açıklanacak gibi değil. Şeytan bunlar, başka açıklaması yok.

 

(Sayın Devlet Bahçeli, Barzani’nin Türkiye ziyaretiyle ilgili şöyle bir açıklama yapmıştı: “Ne oldu da Barzani Türkiye’de? Hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı. Barzani bize tercih ediliyorsa -ki bu da bir tercihtir- asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam. Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz” demişti. Başbakan Binali Yıldırım bu açıklamayı şöyle yorumladı: “Sayın Bahçeli’nin hassasiyetini anlayışla karşılıyoruz. Teröre bakış ve Kürt vatandaşlarımız noktasında kendisiyle zerre görüş ayrılığımız yok. Kuzey Irak Kürt bölgesi yönetimiyle görüşmemiz yeni değil. Görüşmemizin odağında güvenlik ve istikrar var” dedi.)

Türkiye’de hiçbir şey başıbozuk olmaz. Bir şey yapılıyorsa devlet bütünlük içinde yapar. Her zaman devletle hükümet, hükümetle devlet iç içedir hiç birbirinden kopuk bir yapı olmamıştır. Barzani, Türkiye’ye gelişinden sonra peşmergenin Sincar’da PKK’ya karşı mücadelesi başladı. Peşmerge bugün Sincar’da atağa geçti, bayağı güçlü bir atak. PKK’lılar sürekli ağlayıp, zırlayıp duruyorlar. Barzani aklı başında bir delikanlıdır.

 

Samimi İmana Vesile Olan Kitaplar Çok Güzel Bir Nimettir

Bu kitap işi o kadar güzel bir nimet ki, mesela düşünün bir insan Kastamonu veya Tekirdağ’da fakir bir insan, genellikle evlerinde kitap olmuyor. Dini kitaplar da çok nadir oluyor. Hurafeleri de okurken adamın olan imanı akıl almaz sarsılıyor. O kadar mantıksız, o kadar garip şeyler anlatıyor ki, gökyüzünde uçan üç yüz metre boyunda eşek, deccalın başı bulutlara değiyor, adada oturuyor, eliyle balık yiyor yani akıl almaz laflar ve mevcut imanını kaybediyorlar. Ama bu tarz kitaplarda şahıs ilk defa gerçek anlamda iman ettiğini hissediyor birçok insan. Gerçek imana vesile olmak çok hayati, o çünkü zincirleme gelişme meydana getiriyor.

 

Mehdi Deccali Tanıyıp İnsanlara Anlatacak

“Mehdi (as) deccalı görünce Allah Resulü’nün tarif ettiği şekilde bulduğu için deccalı tanıyacak ve şöyle haykıracak: “Ey insanlar işte Resulullah’ın anlattığı deccal.”” Yani İngiliz derin devletinin başını ve İngiliz derin devletini, deccaliyeti insanlara tarif edip anlatacak diyor Mehdi (as) ahir zamanda geldiği vakit anlaşılan bu.

“İman ve teklif, ihtiyar dairesinde bir imtihan, bir tecrübe, bir müsabaka olduğundan, perdeli ve derin ve tetkik ve tecrübeye muhtaç olan nazarî meseleleri elbette bedihî olmaz.” Bak ne gerekiyormuş? Hadislerin, ahir zaman hadislerin anlaşılmasında bir; perdenin kalkması gerekiyor bak perdeli. İki; derin yani sathi bir kafayla çıkarılamıyor, derin. Üç; tetkik edilmesi gerekiyor, araştırılması böyle müfettiş gibi araştıracaksın tetkik ve tecrübe. Bağlantı kurma tecrübesi olması gerekiyor, akıllı olması lazım çözenin. “ve tecrübeye muhtaç olan nazarî meseleleri elbette bedihî” çok açık sarih “olmaz. Ve herkes ister istemez tasdik edecek derecede zarurî olmaz.” Yani çok açık, bakar bakmaz anlaşılacak gibi olmaz diyor. Kapalı anlatılır diyor. “Tâ ki, Ebu Bekir'ler âlâ-yı illiyyîne” en yükseğe “çıksınlar ve Ebu Cehil'ler esfel-i sâfilîne” en alta “düşsünler.” En adi insan en aşağı düşsün, en yüksek insan da en yükseğe çıksın. “İhtiyar kalmazsa teklif olamaz. Ve bu sır ve hikmet içindir ki, mu'cizeler seyrek ve nâdir verilir. Hem dâr-ı teklifte” dünyada, imtihan ortamında “gözle görünecek olan alâmet-i kıyamet” kıyamet alametleri. “…ve eşrât-ı saat,” kıyamet saati “bir kısım müteşabihat-ı Kur'âniye gibi kapalı ve te'villi oluyor” diyor. Herkes anlamıyor yani. “Yalnız, güneşin mağripten çıkması bedahet derecesinde herkesi tasdike mecbur ettiğinden, tevbe kapısı kapanır, daha tevbe ve iman makbul olmaz. Çünkü, Ebu Bekir'ler Ebu Cehil'ler ile tasdikte beraber olurlar.” Zaten güneş batıdan çıktıktan sonra kıyamet süratle başlamış oluyor. Dehşete düşmüş oluyor insanlar. O kıyametin başlangıcı, dolayısıyla öyle saniyeler, dakikalar konuşuyor o ortamda, iman etmesi de geçerli olmuyor. “Hattâ Hazret-i İsâ aleyhisselâmın” gökten “nüzûlü dahi ve kendisi İsâ aleyhisselâm olduğu, nur-u imanın dikkatiyle bilinir; herkes” İsa (as) olduğunu “bilemez. Hattâ Deccal ve Süfyan gibi eşhâs-ı müthişe, kendileri dahi kendilerini bilmiyorlar.” diyor Bediüzzaman. Bidayeten bilmiyorlar.

 

Abdülhamit Döneminde Osmanlı Pek Çok Yönden Tahribata Uğradı

Sürgüne gönderilmişti Ahmet Mithat, Abdülaziz tarafından, (Abdulhamit) geri getirttirdi. Koyu Darwinist ve bütün devlet kadrolarına Darwinistleri yerleştirtti. Din, iman Osmanlı’da payimal oldu Allah esirgesin Darwinizm sebebiyle. Abdülhamit döneminde Bomonti Birahanesi’nde yılda yedi milyon litre bira üretiliyor, sonra on milyon litreye kadar çıkarılıyor. Her yerde meyhane var Abdülhamit döneminde, her yerde. Abdülhamit döneminde 1904’te imparatorluğun şarap üretimi üç yüz kırk milyon litre, üç yüz kırk milyon litre. Baraj olur ya bu şaraplardan, baraj olur, üç yüz kırk milyon litre şarap ne demek? Allah’tan korkun. Tek yaptığı iyi olay İsrail devletinin kurulmasını sağladı. Kendi topraklarından, kendine ait şahsi malı olan topraklardan satış yapamıyordu. Mecliste karar çıkarttı, satış kararı çıkarttı, İsraillilere sattı. Onlar da oraya yerleştiler. Seksen bin Musevi’yi oraya gönderdi. Allah rızası için bu güzel bir hizmet bunu takdir ediyoruz. Bunun dışında yaptığı ne varsa bana bir anlatın. Diyor ki; “Tren yolu yaptı.” Ya kardeşim tren yolu yaptırdı doğru, Hicaz’a kadar ama akşama kadar Darwinist kitap sevkiyatı yapıldı. Yüz binlerce, kasalarla şarap, kasalarla bira sevkiyatı yapıldı tren yoluyla. Sonra da o tren yoluna İngilizler el koydu en sonunda. Bütün bu çalışmalar yapıldıktan sonra. Donanmanın parasını ödedi Abdülhamit döneminde halk, yeni donanma yapılacak diye İngilizlere dünyanın parası ödendi. Donanmanın teslim gününde İngilizler “hayır” dediler, “vermiyoruz” dediler, “hadi geçmiş olsun” dediler. Paranın üstüne yattılar. Öyle bir dönem Abdülhamit dönemi. Niye anlamazdan geliyorsunuz?

Abdülhamit’in sadrazamlarının hemen hepsi İngiliz yanlısı, kendi de İngiliz yanlısı. Bütün hükümet üyeleri İngiliz yanlısı ve hepsi Darwinist. Darwinist olmayan bir kişi yok. 622 senelik Osmanlı İmparatorluğu tarihinde en çok toprak veren padişahtır Abdülhamit, savaşsız, bir tek ona mahsustur bu. En çok toprak veren, savaşsız veren tek padişahtır, Osmanlı padişahıdır. Osmanlı’nın son döneminde yani Abdülhamit döneminde Şeyhülislamlar, büyük alimlerin hemen hepsi Darwinizm’i savunuyorlar. Şeyhülislam adam, Darwinist, koyu Darwinist. O devrin yazarları mesela Abdülhak Hamit, Recaizade Mahmut Ekrem falan Abdülhamit devrinin ünlü yazarları, “İslam Medeniyeti Devrini tamamlanmış” diyorlardı yazılarında. “Batı’da düşüncesiyle, sosyolojisiyle ve tekniğiyle yeni bir medeniyet çıkmıştır. Osmanlı Devleti’ni, bu medeniyet er geç yıkacaktır” diyorlardı hepsi, bu yazarlar kitaplarında sürekli bunu işliyorlardı. Hayır, adama ben “küfredilsin” demiyorum Abdülhamit’e, “hakaret edilsin” demiyorum. Acıyorum ben ona. Mağdur padişahtır. İngiliz derin devleti tarafından perişan edilmiş.

 

(Siz, Obama’nın Trump’ı dinletmesinin dışında devletin imkanlarını kullanarak çok fazla suç işlemiş olma ihtimali olduğunu ve bunların araştırılması gerektiğini söylemiştiniz. Trump, Kongre İstihbarat Komitesi’nin 2016 yılında Başkan Barack Obama’nın soruşturma gücünü kötüye kullanıp kullanmadığının araştırılması için talimat verdi. Beyaz Saray, soruşturma gerçekleşene kadar bu konuya ilişkin yorum yapılmayacağını açıkladı.)

Doğru, iyi yapmış ama çok isabetli karar vermiş. Ben der demez de bunun uygulanmış olması, çünkü İngilizce olarak da biz bunu gönderdik haber olarak, yani Trump’ın ulaşacağı ve rahatça okuyacağı şekilde ona bu bilgiyi ulaştırdık. O da hemen gereğini yapmış, bu da güzel.

Bu Amerika Birleşik Devletleri’nin savaş uçakları yirmi yedi kez alçaktan uçuş yapmış evinin üstünde Trump’ın. Bu da bir anormal eylem, bu 15 Temmuz’da yaptıkları gibi. Bu sonik patlamalar da gerçekleşmiş, ses hızını aşıyor ya bazen. Kendilerince öyle ayar vermeye çalışıyorlar. Bunu da soruşturmaya dahil etsinler. Bunu kim yaptırmış, neden yaptırmış…

 

Bediüzzaman Said Nursi Mehdi'nin Yerine Getireceği Görevleri Anlatıyor

 “Çok defa mektuplarımda işaret ettiğim gibi, Mehdi-i Âl-i Resulün” Al-i Resul ne demek? Resul’ün Al-inden, onun ailesinden. Yoksa halk arasında bazen Mehdi Resul diyorlar sanki peygambermiş gibi; değil. Mehdi Al-i Resul yani Peygamberimiz (sav)’in soyundan. Resul (sav)’in soyundan. “…temsil ettiği kudsî cemaatinin şahs-ı mânevîsinin üç vazifesi var. Eğer çabuk kıyamet kopmazsa ve beşer bütün bütün yoldan çıkmazsa, o vazifeleri onun cemiyeti ve seyyidler cemaati yapacağını rahmet-i İlâhiyeden bekliyoruz. Ve onun üç büyük vazifesi olacak:” Diyor Bediüzzaman.

Bak, “Birinci vazifesi: Fen ve felsefenin tasallutuyla ve maddiyun ve tabiiyyun tâunu, beşer içine intişar etmesiyle” şimdi en büyük tehlike olarak Darwinizm ve materyalizmi görmüş Bediüzzaman. Abdülhamit de Darwinizm, materyalizmi her yere yaymış. İslam aleminin en büyük belası ve en büyük tehlike olarak Darwinizm, materyalizmi görüyor Bediüzzaman. Onun için “Mehdi’nin en büyük görevi Darwinizm ve materyalizmi yok etmektir” diyor. “Her şeyden evvel felsefeyi ve maddiyun fikrini tam susturacak bir tarzda imanı kurtarmaktır.” Diyor Mehdi’nin birinci vazifesi. Bak, “her şeyden evvel felsefeyi ve maddiyun fikrini” yani Darwinizm, materyalizm fikrini “tam susturacak bir tarzda imanı kurtarmaktır. Ehl-i imanı dalâletten muhafaza etmek” müminleri Müslümanları Darwinizm’e kaymaktan, dalalete düşmekten muhafaza etmek. Bak, ehl-i imanı Darwinist, materyalist düşünceye düşmekten, oraya kaymaktan muhafaza etmek.

“ve bu vazife hem dünya, hem her şeyi bırakmakla, çok zaman tedkikat ile meşguliyeti iktiza ettiğinden,” çok araştırma gerektiğinden Mehdi (as)’nin de bak halini de açıklıyor. “Hem dünyayı bırakacak” diyor. “Hem her şeyi bırakacak.” Yani onu da belirtmiş. “Hayatın bütün yönlerinden çekilecek” diyor. “…çok zaman tedkikat ile meşguliyeti iktiza ettiğinden,” çok vaktini aldığından “Hazret-i Mehdînin, o vazifesini bizzat kendisi görmeye vakit ve hal müsaade edemez.” Yani vakti olmaz bu kadar detaylı Darwinist, materyalist düşünceyi çürütmek için araştırma yapmaya vakti olmaz” diyor. “Çünkü hilâfet-i Muhammediye (asm) cihetindeki saltanatı, onunla iştigale vakit bırakmıyor.” Yani “o vazifeyi yapmaya vakti kalmıyor” diyor.

“Herhalde o vazifeyi ondan evvel bir taife bir cihette görecek.” Taife dediği yabancı bilim adamları,yani Darwinizm’in geçersizliğini tespit eden çalışmalar, araştırmalar yapacaklar. “O zât (Mehdi), o taifenin (bilim adamlarının) uzun tetkikatıyla yazdıkları eseri kendine hazır bir program yapacak” onunla bir kitaplar serisi hazırlayacak. “onunla (bu kitaplar ile) o birinci vazifeyi” yani Darwinizm, materyalizmi çökertme görevini “tam yapmış olacak. Bu vazifenin istinad ettiği kuvvet ve mânevî ordusu” bu vazifeyi yapabilmek için dayandığı kuvvet ve manevi ordusu, manevi topluluğu “yalnız ihlâs” yani samimi, Allah için “ve sadakat” Allah’a, dine Mehdi’ye sadık “ve tesanüd” Kendi aralarında çok iyi dayanışan “sıfatlarına tam sahip” diyor, bak “biraz” demiyor. “Tam sahip olan bir kısım şakirtlerdir.” “Talebelerinin bir kısmını bu konuda görevlendirecek” diyor. “Bu kitapların yapılmasında, hazırlanmasında görevlendirecek.” Bak, hem yabancı bilim adamlarından istifade edecek, hem de kendi talebelerini bu konuda görevlendirecek bu kitapların yapılmasında. “Ne kadar da az da olsalar” “çok sayıları az olacak bu ekibin” diyor. “mânen bir ordu kadar kuvvetli ve kıymetli sayılırlar.” Diyor. Bak, en hayati konu olarak görüyor Bediüzzaman, maddiyun ve tabiiyyun tâunu, Darwinizm’i.

“İkinci vazifesi: Hilâfet-i Muhammediye (asm) unvanıyla şeâir-i İslâmiyeyi ihya etmektir.” Yani İslam’ı ihya etmek, Kuran’a çevirmek. “Âlem-i İslâm’ın vahdetini” yani İttihad-ı İslam’ı “nokta-i istinad edip beşeriyeti” bütün dünyayı “maddî ve mânevî tehlikelerden” yani terör, anarşi, her türlü yahut ruhi çöküntüler “ve gazab-ı İlâhiden” kıyametten, bak “gazab-ı İlâhiden kurtarmaktır.” Mehdi’nin görevi. “Bu vazifenin, nokta-i istinadı” dayandırdığı “ve hâdimleri” hademe, yani hizmetlileri “milyonlarla efradı bulunan” milyonlarca elemanı bulunan “ordular lâzımdır.” İlk defa oluştu o İslam orduları. Geçenlerde kurdular biliyorsunuz, İslam ordusu kuruldu ilk defa.

“O zât (Mehdi) bütün ehl-i imanın mânevî yardımlarıyla” bütün Müslümanların manevi yardımlarıyla “ve İttihad-ı İslâm’ın muavenetiyle” yardımlaşmasıyla, yani Müslüman birliğinin yardımlaşmasıyla “ve bütün ulema ve evliyanın ve bilhassa Al-i Beytin neslinden her asırda kuvvetli ve kesretli bulunan milyonlar fedakâr seyyidlerin” Peygamberimiz (sav)’in soyundan “milyonlar fedakâr seyyidlerin iltihaklarıyla” ona katılmalarıyla “o vazife-i uzmâyı yapmaya çalışır.” “O büyük vazifeyi yapmaya çalışır” diyor.

“Gerçi her asırda hidayet edici, bir nevi Mehdî ve müceddid geliyor ve gelmiş.” Her zaman Mehdiler gelmiş diyor. “Fakat her biri, üç vazifelerden (sadece) birisini ve bir cihette yapması itibarıyla” Bak, mesela siyasette bir cihette yapmış, iman hakikatleri açısından bir cihette, saltanatta bir cihette. “…bir cihette yapması itibarıyla âhir zamanın Büyük Mehdî unvanını almamışlar.” Diyor. “Mehdi bu üç vazifeyi bi-hakkın tam anlamıyla yapacaktır” diyor, eksiksiz. “Bu zamanda İslam aleminin en mühim tehlikesi fen ve felsefeden gelen bir sapkınlıkla” yani Darwinizm ve materyalizmle “kalplerin bozulması ve imanın zedelenmesidir” diyor. Abdülhamit’in yaptığı da bu işte, bu tahribatı yaptı yani.

 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’ya hitaben şunları söyledi: “Bu Almanya, Cumhurbaşkanı’nın telekonferansla katılmasını engellerken, Cemil Bayık’ın katılmasına müsaade etti. Ben istersem Almanya’ya gelirim, kapıdan sokmadığınız zaman veya konuşturmadığınız zaman dünyayı ayağa kaldırırım. Türkiye’de mahkum olmuş bir insana madalya takıyorsunuz. Suçlusunuz. Suçlulara yardım ve yataklık yapmaktan dolayı sizin yargılanmanız gerekiyor” dedi.)

İman hakikatleri, Kuran mucizeleri anlatılsın. Çok imanlı, güçlü bir gençlik yetiştirirsek bizim kimseye ihtiyacımız yok. Gerekirse Rusya’yla, İran’la da ittifak ederiz, Çin’le de ittifak ederiz. Bunlarla bizim bir alıp veremediğimiz yok. Avrupa’yla tartışmaya girmek bence yersiz. Hiç anlamazdan gelmek lazım, hiç muhatap olmamak lazım. Ciddiye almak, önem vermek, onların gücünü daha da artırır. Önemli bir şey yaptıklarını zannederler. Yani iyi etki yaptıklarını düşünürler.

 

En Mühim Konu Güçlü İmana Sahip Bir Gençlik Yetiştirmektir. İmanlı Bir Topluma Allah'ın Dilemesiyle Hiçbir Zarar Gelmez

“Bunun içindir ki” diyor Bediüzzaman, “şimdi şu hali hazırda en mühim mesele, en mühim iş taklidi imanı tahkiki imana çevirerek imanı kuvvetlendirmektir, imanı takviye etmektir, imanı kurtarmaktır.” Onun için Tayyip Hocam imanlı gençlik yetişmesi için ne gerekiyorsa yapsın. Devletin imkanlarını, hükümetin imkanlarını kullansın. En mühim mesele bu, başka bir konu yok. İmanlı olduktan sonra o memlekete, o topluma hiçbir zarar gelmez. Ama iman zafiyetinde güçlü ordu da olsa, güçlü bir topluluk da olsa Allah esirgesin yani çöküntü kaçınılmaz oluyor.

“Evet, bu asrın dehşetine karşı taklidî olan itikadın istinad kaleleri sarsılmış ve uzaklaşmış ve perdelenmiş olduğundan” yani Darwinist, materyalist düşünce imanı çok sarstığından “her mü'min, tek başıyla dalâletin cemaatle hücumuna mukavemet ettirecek (dayanacak) gayet kuvvetli bir iman-ı tahkiki lazımdır ki dayanabilsin.” Diyor Bediüzzaman.

 

Dinsiz Olanlar Rahmani Bir Ablukaya Alındığında Bir Bakarsın ki Dindar Olur

Sürekli telkin ve ısrarlı anlatım tabii önemli, dinsiz olanlar mesela Rahmani bir ablukaya alındığında bir bakarsın ki dindar olur. Yani ısrarlı telkin çok önemlidir. Deccaliyetin en azgın olduğu dönemdeyiz. On yıllık bu mücadele dönemi çünkü şu an en hayati dönem. Bak, hükümete en azgın saldırının olduğu dönem, çok dikkat etmek lazım.



DEVAMINI GÖSTER