Sayın Adnan Oktar'ın 24 Şubat 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 24 Şubat 2017

 

DEAŞ’ın Türkiye’ye Hiç Direnmemesi Lazım. Türkiye’nin ‘Çıkın’ Dediği Yerler Boşaltılmalı. Ama Orada PKK’nın Da Yer Yapmasına Müsaade Edilmemesi Lazım

O devirde FETÖ’cü subaylar gidip dağı taşı bombalıyorlardı, ben o zaman uyarıyordum, PKK’ya ellerini sürmüyorlardı. Özenle kaçınıyorlardı hatta PKK’ya asker müdahale edeceği vakit haber verip PKK’nın kaçmasını sağlıyorlardı. Ben o devirde bir gariplik var diye uyarıyordum ama uyarımızın önemi yıllar sonra anlaşıldı. Gidip PKK’yı vuruyoruz diye boş araziye bomba atıyorlardı, dolayısıyla PKK acayip gelişti o dönemde. Dedim ben asıl hedefiniz sizin PKK mevzileri olması lazım onların cephanelikleri, köprüleri, kullandıkları silahlar, bunlara yönelmeniz lazım, bunları bombalamanız lazım dedim. Önceden uyarın gidip bombalayın dedim. Yapmadılar onu. Gidiyor DEAŞ’a. DEAŞ’ın o zaman bizimle bir alakası da yoktu. Sonra azgınlaştı bize saldırmaya başladı. DEAŞ’tan daha acil dedim PKK. PKK’yı bir kazıyın çünkü asıl sınıra yerleşen o, onlar sınıra yerleşmemiş sınırın çok daha uzağında, yüzlerce kilometre uzakta onlarla alakamız yok dedim. Yani kuvveti bölmeyin önce PKK’yı bitirin dedim. PKK’dan sonra DEAŞ’a git dersin gider. Veyahut gerekirse de askeri müdahale de edersin. Yani mevzilerini, silah deposu falan varsa onları etkisiz hale getirebilirsin.

 

(“3’ü general 60 darbeci subay Kandil’e kaçıp PKK’ya sığındı” “FETÖ’cü polislerden PKK’ya istihbarat” “PKK’lı baba ile kızın evinden FETÖ üyeleri çıktı” “FETÖ’cü hainler ‘misliyle vurduk’ yalanı atmışlar. FETÖ’cü askerlerin PKK ile sözde mücadele ettiği, yıllardır dağı taşı bombalayarak kamuoyunu kandırdığı belirlendi”.)

Hep işte bak aynı dediğim. Kelimesi kelimesine aynı dağı taşı, bomboş araziyi bombalıyorsunuz dedim. Üç yıl önce söyledim yani aynısı.

 

İngiliz Derin Devletini Biz İfşa Ettikten Sonra Tüm Dünyada Derin Devletin Etkin Olduğu, Halkları Ezdiği Daha İyi Anlaşılmaya Başladı

İngiliz derin devletini biz dünyaya açıkladıktan sonra bütün dünyada felaketin boyutu anlaşıldı. Dünyayı deccalın yönettiği, deccaliyet hakimiyetinin olduğu, İngiliz derin devletinin de deccal olduğu ve bütün dünyaya dehşet saçtığı, Amerikan halkını da ezim ezim ezdiği, İngiliz halkını da ezim ezim ezdiği, bütün İslam alemini mahvettiğini, paramparça ettiğini daha yeni yeni anlıyorlar. Bak her yer uyanmaya başladı derin devlete karşı.

 

(ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain geçtiğimiz günlerde Ankara’ya geldi. Senatör McCain’in görüşmede Sayın Erdoğan’a “YPG’nin geleceği ne olacak?” diye sordu. Erdoğan’ın bunun üzerine cevabı ise, “Bir terör örgütünün geleceği ne olacaksa, onun geleceği de o olacak” oldu.) 

Helal. Yani, yamulacak. Boş bozuk konserve kutusu gibi darmadağın olacak inşaAllah. Deccalın ömrü kırk yıl, sonuna gelmiş durumdalar.

 

Müziğin Haram Olduğuna Dair Kuran Ayeti Yoktur. Bağnazlar İma İle Hüküm Çıkarmak İsterler, Oysa Kuran Çok Açıktır. Muhkem Ayetler Nettir

“Onların üstüne yaygarayı kopar, mallarda ve çocuklarda onlara ortak ol ve onlara çeşitli vaadlerde bulun . Şeytan, onlara aldatmadan başka bir şey vadetmez.” (İsra Suresi 64) İşte gelenekçi İslam’da bu vardır yani imayla hüküm çıkartırlar. Mesela “ben kapıdan çıktım” diyor adam, “dinden çıktın anlamına geldi” diyor. “Bak ona işaret ediyor” diyor. Halbuki “Biz muhkem ayetlerle size hükümleri açıklıyoruz” diyor Allah. Bak muhkem, muhkem ne demek? Açık ve sarih. Mesela “namaz kılın” diyor Allah, “oruç tutun.” Mesela şarap, hımır ve kumar, fal okları bunlar şeytan işi pisliklerdir, bunları yapmayın diyor net. İma yollu dinden hüküm çıkmaz. İmayla din olmaz, o yüzden işte bu gelenekçi İslam ortaya çıktı. Çeşit çeşit yorumlar, çeşit çeşit dinler ortaya çıktı. Hanefi dini ayrı, Hanbeli dini, Maliki, Şafi dini ayrı, Şia da tamamen ayrı, Sünnilik de ayrı, sonuç bu olur işte. Kuran’a tam uyulmadığında, ima ile din olduğunda din bir nevi adeta şekil değiştirir başka bir hale dönüşür. İma ile din olur mu? Allah ima ile şunu demek istedi. Adamlar kendi kendine yorumluyor. Öbürü de diyor ki yok yok bunu demek istedi. Açık muhkem ayetle diyor açıkladım diyor Allah, muhkem. Muhkem ne demek? Tam sağlam, net açık sarih ve bir kısmı da müteşabihtir diyor. Müteşabihten biz zaten sorumlu değiliz. Allah’ın hükümleri hep muhkem açıklanır. Mesela “zinaya yaklaşmayın” diyor Allah, kesin hüküm. İma ile zinayla ilgili hüküm çıkmaz, ne ise odur. O yüzden dünyayı cehenneme çevirdiler adeta. Gelenekçi İslam, Ortodoks İslam anlayışıyla estetik gitti, kalite gitti, güzellik gitti, klaslık gitti. Sevinç, neşeyi yok ettiler, gülmeyi yok ettiler. Güzel giyinme, bakımlı olma, kaliteli evler, kaliteli yemekler, kaliteli sokaklar bunların hepsi ortadan kalkmış oldu gelenekçi İslam sebebiyle. Geriye ne kaldı? Şiddet kaldı, dehşet kaldı, vahşet kaldı. Hepsi yapmıyor tabii bunu ama büyük bölümü yapıyor bu çok büyük bir hata. Mezhepler arasında inanılmaz ibadet farklılıkları var. Helaller ayrı, haramlar ayrı, farzlar ayrı tamamen ayrı, hepsinde ayrı apayrı din, dört ayrı din var.

Ali İmran Suresi 7, şeytandan Allah’a sığınırım. “Sana Kitab'ı indiren O'dur.” Hadisleri değil bak Kitap’ı. “Ondan, Kitab'ın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem'dir.” Bak nedir? Kitabın anası, temeli olan bak anası, temeli olan bir kısım ayetler muhkemdir. “Diğerleri ise müteşabihtir” diyor. “Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak,” dini değiştirmek “ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar” diyor Allah, görüyor musun işte? Gelenekçi İslam’ın kökenini anlatıyor. Muhkem ayetle din olur, müteşabih ayetle din olmaz. “Kalplerinde kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için” akla hayale gelmedik mesela müziği haram kılıyor oradan “ondan müteşabih olanına uyarlar.” O yüzden muhkemin dışında kardeşlerimiz hükme uymasınlar, açık sarih hüküm gerekir. Mesela Allah içki haram ediyor açık net, ima ile olmaz. Adamlar din mühendisleri var adam arıyor arıyor keşif yapmış gibi buluyor, ya diyor bak burada bir ima daha var diyor, al sana diyor yeni bir hüküm daha çıkarttım diyor, kendi de uymuyor ona çıkartıyor.

 

(Bugün El Bab’da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz yaralandı.)

Her ikisi de şehitlerin kervanına katıldılar ne mutlu onlara, ne mutlu bu güzelliği tattıkları için. “Tabakadan tabakaya bineceksiniz.” (İnşikak Suresi 19) diyor Cenab-ı Allah. Onlar şu an bir nevi cennet tabakasındalar. Asıl cennet değil ama cennet sayılabilecek bir tabakadalar. Annelerini babalarını tebrik ediyoruz. Onlara Allah’tan sabr-ı cemil ve uzun ömür sağlık sıhhat temenni ediyoruz Cenabı Allah’tan. Şehitlerimizin de şahadetini tebrik, takdir ediyoruz, Allah makbul etsin, kabul etsin, meşhur etsin maşaAllah.

 

(15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan iddianamede FETÖ’nün ikinci darbeye hazırlanan ekibine dikkat çekildi. ByLock’u kullanan 800 personelin varlığının tespit edildiği bunlardan 500’ününse darbe girişimine iştirak etmediklerine dikkat çekilerek bu kişilerin darbenin başarısız olması durumunda ikinci bir darbe girişiminde kullanılmak üzere uyuyan hücreler olarak belirtildikleri tespitine yer verildi.)

İşte devletin elinde her türlü imkan var. Polisi var, jandarması var, hakimi, savcısı var gereken tedbirleri alsınlar. Her türlü tedbir alınabilir.

 

İran İle Türkiye İki Dost Ülke Bu Dostluğa Zarar Gelmesini İngiliz Derin Devleti Heyecanla Bekliyor, Onları Sevindirecek Bir Şey Yapmayalım

Çok acı bir olay inanılır gibi değil. Ne yapmış bu insanlar? Tertemiz insanlar. Hayır, tamam hataları oluyor, günahları oluyor, yanlışları oluyor ama İngiliz Şiileri var Irak ve Suriye’de. İngiliz yani İngiliz derin devletinin kontrol ettiği Şiiler, onlardan onlar da bizarlar. Her teröristten her anarşistten onlar sorumlu olmaz, olsa bile Türkiye’de de olaylar oluyor birçok sıkıntılar oluyor o bizim dostluğumuzu kardeşliğimizi engellemez. Koskoca İran, içinde bin tane psikopat çıktığını düşünelim milyonlarca insan bizim dostumuz değil mi bu durumda? Biz milyonlarcasını dost olarak bağrımıza basıyoruz. Fethullah Gülen ekibi daha önce sürekli Pers fitnesi, İran fitnesi diye sürekli diyordu tam aksini yapın kardeşim. İran’la dostuz kardeşiz biz, baş tacımız onlar nur gibi insanlar. Tertemiz İran, Tahran caddeleri falan her yer tertemiz gayet sıhhatli bir ülke ve hepsi namazında niyazında mümin insanlar. Şii; ne güzel Şii’yse Hazreti Ali (kv)’yi seviyorlar, Ashab-ı Kiram’ı seviyorlar o ehlibeyti seviyorlar ne güzel ne var bunda? Kuran’ın hükmüne uyuyorlar mı? Uymuyorlar mı? Fazlasıyla uyuyorlar bitti, ne derdimiz yani? Şii-Sünni kardeştir kardeşim.

Türkiye’yi İran'la çatıştırma senaryosunun asıl mimarı İngiliz derin devletidir. Sakın bu oyuna kimse gelmesin.



DEVAMINI GÖSTER