Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (23 Kasım 2016; 18:00)

MÜNAFIK GÖSTERİŞE VE ZENGİNLİĞE ÇOK MERAKLIDIR. ÇOK YALANCI OLDUĞU İÇİN ZENGİN OLMADIĞI HALDE KENDİSİNİ ÇOK ZENGİN GÖSTERMEYE ÇALIŞIR

Münafıklar mal, mülk ve servetle övünmek isterler. Tekasür Suresi, 1’de Allah, “(Mal, mülk ve servette) Çoklukla övünmek, sizi 'tutkuyla oyalayıp, kendinizden geçirdi.'” diyor. Manyak gibi oldu. Bakın, “kendinizden geçirdi” diyor. "Öyle ki (bu,) mezarı ziyaretinize (kabre gidişinize, ölümünüze) kadar sürdü." (Tekasur Suresi, 2) Münafığın en üstünde durduğu şey, malla övünmektir. Hatta peygamberlere bile “niye malı yok?” falan diyorlar biliyorsunuz.

Furkan Suresi, 7 ve 8, şeytandan Allah’a sığınırım “…kendisine bir hazinenin bırakılması veya (ürünlerinden) yemekte olduğu bir bahçesi olması (gerekmez miydi)?" Onun için münafığın malı olmasa da atar. “Gemilerim var, evlerim var. Gemi hibe ettim şuraya. Şuraya apartman hibe ettim. Dört yüz bin koyun verdim kestirdim. Helal olsun yesin içsinler”, atar. Münafığın acayip bir atma gücü vardır. Müthiş yalan söyler. Onun bir belirgin vasfıdır bu. Belirlenmesini sağlayan bir vasıftır. Gece gündüz yalan zaten onun özelliği olarak Kuran’da belirtiliyor. Dolandıracağı adama kendini zengin gösterir münafık, dolandıracaklarına. Fakir fukarayla zaten münafık muhatap olmaz. Fakir fukarayı ezmeye çalışır münafık. Bilgisiyle, kültürüyle, zenginliğiyle falan ezmeye çalışır kendi kafasınca. Ondan hayvani bir domuz gibi şeytani bir zevk alır. Ama zenginleri dolandırmak; zaten önce Müslümanları dolandırmaya çalışır. Müslümanları dolandıramayınca küfrü dolandırmaya kalkar. Onlardan zenginlerin arasına dalar. Resulullah (sav) zamanında münafıklar Resulullah (sav)’ın yanında kalıyor. Sonra bedevi Arapların arasına dalıyorlar. Onları dolandırmaya çalışıyorlar. Sonra da adamı döve döve öldürüyorlar bir tanesini. Dolandırmaya kalkan sahtekarı. Dolandırırken en meşhur taktikleri kendilerini zengin göstermektir münafıkların. İşte aslı yok yaylasında yüz bin koyunum var. Everest tepesi komple bana ait. Manyaktırlar. Acayip atarlar.

Tevbe Suresi, 75’te “Onlardan kimi de: "Andolsun,” bakın bir de yemin ediyorlar “eğer bize bol ihsanından verirse gerçekten sadaka vereceğiz ve salihlerden olacağız" diye Allah'a ahdetmiştir.” (Tevbe Suresi, 75) “Allah bol para versin” diyorlar sonra da kuduruyorlar. Mesela Resulullah (sav) zamanında da var öyle. “Ya Resulullah” diyor “Ben sürekli senin yanındayım. Sürekli sana yardım ediyorum. Ama bir dua etsen de on-on beş tane koyunum olsa. Onlardan da para kazanır İslam’a hizmet ederim” diyor. Resulullah (sav) dua ediyor hakikaten Cenab-ı Allah ona koyunlar veriyor. On beş değil daha fazla veriyor. Onlarla ilgilenmeye başlıyor. Sonra haftada bir gün gelmemeye başlıyor. Resulullah (sav)’ın yanına. Koyunların sayısı artıyor. İki gün gelmiyor, üç gün gelmiyor. Sonra haftanın yedi günü gelmemeye başlıyor. Resulullah (sav) o malın ona fitne olacağını başında söylüyor. “Bak” diyor “bu halin iyi bununla şükret Allah’a. Fazla mal içerisine girersen, fazla mal hırsına girersen dünyanı da, ahiretini de kaybedersin” diyor. Adam dinlemiyor. “Yok, hiçbir şey olmaz” diyor. “Sen bana dua et Resulullah, çok iyi olacak” diyor. Sonra hiç gelmiyor Resulullah (sav)’ın yanına. Mala dalıyor. Münafığın işte deliliğinin bir yönü de budur. Mal buldu mu kudurur, azar. Yoksa da hayali mallara sahiptir münafık. Tırları, gemileri, apartmanları. Önüne gelene de hayır yaptığını söyler. Şunlara şunu verdim. Yüz bin ağaç gerekiyordu onlara, ormanlık bölgeyi olduğu gibi verdim falan. Müthiş atma kabiliyeti vardır. Marmara Denizi’ni bile parselleyip satar kendi kafasına göre. Çok çok deli olur münafık. Yalanları manyaklık üstü bir nitelik gösterir.

Fakat münafığın en çok üstüne durduğu; Müslümanları dolandırmayı çok önemli görür. Ne hikmettir, Allah’ın hikmeti. Mesela halbuki küfür daha kalabalık, daha güçlü, zenginliği de daha çoktur. Hayvani bir içgüdüyle domuz gibi o Müslümanlara kafayı takar. Müslümanların malını, mülkünü elde etmeye çalışır. Onları dolandırmaya çalışır. Onların vaktini almaya çalışır. Faaliyetlerini durdurmaya çalışır. Hayret edecek şekilde şeytani bir güce sahiptir münafık.



DEVAMINI GÖSTER